clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Betaald programma gegarandeerd
people
Arrival Package
certificate
Aussie Specialist

Een onbezorgde tijd in Australië

7 maart 2013

Het besluit om naar Australië te gaan om stage te lopen, te werken of een traineeship te doen is snel gemaakt. In dit prachtige land kun je genieten van een relaxte cultuur, mooie natuur en profiteren van kwalitatieve opleidingen en stageplaatsen. Voordat je kan vertrekken moet er echter veel geregeld worden. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over je reisverzekering?

Ziekte en ongevallen

Wanneer je in Australië ziek wordt, een ongeluk krijgt of naar de huisarts moet, wil je natuurlijk gewoon de beste zorg kunnen krijgen. De Nederlandse basiszorgverzekering dekt spoedeisende medische hulp in het buitenland tot het Nederlandse tarief. Voor een vergoeding van alle andere medische zorg moet je een reisverzekering afsluiten.

De basis van je reisverzekering

De basis van een reisverzekering is meestal een dekking voor hulpverlening, verlies of diefstal van bagage, schade aan je tijdelijke appartement en vervangend vervoer.  Deze basis kun je zelf aanvullen met allerlei extra dekkingen, zoals bijzondere sporten, rechtsbijstand en een schadevergoeding bij ongevallen.

Een reisverzekering kiezen

Een doorlopende reisverzekering sluit je af voor een jaar, maar deze verzekering kent meestal een maximaal verblijf in het buitenland. Wanneer je langer dan deze periode in het buitenland bent, dekt deze reisverzekering niet meer. Vaak ben je verzekerd voor een periode van 1-3 maanden. Let er ook op of je de werelddekking hebt geactiveerd.

Er bestaan ook speciale reisverzekeringen voor jongeren die langere tijd naar het buitenland gaan. Deze globetrotter reisverzekering heeft aanvullende dekkingen, zoals maximaal twee jaar verzekerd in het buitenland, ook verzekerd wanneer je werkt en extra medische dekking.

Meer informatie over de verschillende verzekeringen vind je op www.studenten-zorgverzekeringen.nl