clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Betaald programma gegarandeerd
people
Arrival Package
certificate
Aussie Specialist

FAQ

Zijn alle stages betaald?

Stage-Australia verzorgt veel betaalde stages. Als de duur van je stage korter is dan 4 maanden, kun je ervan uitgaan dat de stages vaak onbetaald zijn. Gemiddeld verdien je tijdens een betaalde stage 450AUD. Afstuderen is vergelijkbaar. Traineeships duren over het algemeen 1 tot 2 jaar, hier kan je een loon van ongeveer 800 AUD tot 1200 AUD per maand verwachten.

Wanneer moet ik mij inschrijven?

Wij raden aan om 4 tot 6 maanden voor de start van je programma te starten met het proces. Een deel van de duur van het proces wordt beinvloed door je eigen initiatief en wensen. Je kan je nog tot 1 maand voor de start van je programma inschrijven.

Mag ik nog reizen na mijn stage in Australie?

Als je stage gaat lopen in Australie is het mogelijk om te gaan reizen in Australie. De duur van het reizen hangt af het visum dat je hebt aangevraagd. Als je een Working Holiday visum hebt aangevraagd, mag je tot 12 maanden in Australie blijven. Met dit visum mag je maximaal 6 maanden voor dezelfde werkgever werken en daarna heb je nog 6 maanden tijd om door Australie te reizen. Als je met een Occupational Trainee visum naar Australie gaat, mag je 2 maanden na of voor je stage gaan reizen. Het beste zou zijn als de duur van je reis al inbegrepen is in het stage contract.

Hoeveel tijd gaat er gemiddeld inzitten vanaf inschrijving tot plaatsing bij een bedrijf?

In sommige gevallen kan het heel snel gaan. Wanneer je je inschrijft volgt eerst een intake interview, aanbetaling, samenstellen documenten en dan kan Stage-Austalia starten met de bemiddeling. Hou rekening met gemiddeld 2 maanden doorlooptijd. Last-minute plaatsingen kunnen vaak binnen 1 maand rond zijn.

Is er een mininum/maximum leeftijd voor de programmas van Stage-Australia?

Ja, er is een minimum of maximum leeftijd voor stage en afstuderen in Australie. Deze hangt af van het visum dat je aangevraagd hebt. Heb je een Working Holiday Visum aangevraagd moet je tussen 18 en 30 jaar oud zijn op de dag van je visum aanvraag. Als je met een Occupational Trainee Visum gaat moet je minimaal 18 zijn. Stage-Australia geeft je graag advies over het visum dat bij jou situatie past.

Ik heb zelf al een stage gevonden, biedt Stage Australia ook aanvullende diensten aan voor mij?

Ja, mocht je zelf al een stage hebben gevonden kan je nog steeds gebruik maken van onze visum dienst, je vlucht via ons boeken of aan een introductieweek deelnemen.

Regelt Stage-Australia ook huisvesting?

Ja, Stage-Australia helpt met het vinden van een passende huisvesting.Je krijgt assistentie van Stage-Australia maar je zult de huisvesting wel zelf vast moeten leggen. In sommige grote steden werkt Stage-Australia samen met studentenhuizen.

Wat ben ik in totaal kwijt?

Voor een gemiddelde stage van 6 maanden in Australie moet je rekening houden met opstartkosten: bemiddeling van een betaalde stage €950/visum €370 (Working Holiday visum)/vlucht €1000 =€2320. Daarnaast moet je rekening houden met gemiddeld 1100AUD per maand aan vaste kosten zoals huisvesting. In sommige gevallen biedt een stagebedrijf ook een huisvesting aan voor de duur van je stage. Je ontvangt wel een stagevergoeding, uitwonende beurs en OV vergoeding. Hiermee compenseer je de uitgaven.

Kan ik een garantie krijgen dat Stage-Australia een passend bedrijf vind?

Bij Stage-Australia doen we er alles aan om je te plaatsen bij een passend bedrijf. Helaas kunnen wij geen garanties geven. Mochten wij 6 weken voor aanvang van je stage nog geen passende mogelijkheid hebben gevonden dan krijg je €125,- van de aanbetaling retour. Bekijk hiervoor wel de voorwaarden.

Kan ik solliciteren voor een stageplek uit jullie lijst met vacatures?

Ja, dat kan. De vacatures op onze site zijn slechts een greep uit onze portfolio. Door middel van een intake interview met jou kunnen wij de perfecte match te vinden tussen wat jij wilt, en wat onze bedrijven kunnen bieden.

Kan ik de locatie van mijn stage kiezen?

Ja, je kunt dit aangeven tijdens het intake interview met ons. Het is wel zo dat als je een locatievoorkeur hebt, er €50 extra in rekening wordt gebracht en je je mogelijkheden voor een perfect passende stage verkleind.

Kan ik jullie ook op het kantoor bezoeken om over mijn mogelijkheden te praten?

Normaal gesproken werken wij altijd via Skype, waar je elkaar ook kunt zien en horen, maar je kunt ook bij ons langskomen voor een intake interview op het kantoor.

Wat voor taken en verantwoordelijkheden kan ik verwachten tijdens mijn stage, en wat is het verschil tussen een stage en een traineeship?

Tijdens een traineeship heb je normaal gesproken meer verantwoordelijkheid en is de periode langer dan bij het lopen van een stage(6 tot 24 maanden). De duur van een stage is meestal 3 tot 6 maanden, met uitloop tot maximaal 12 maanden. Stagiaires hebben ook minder verantwoordelijkheden, hoewel je in beide leerprocessen ongeveer het zelfde leert. Beide programma’s bieden wij al aan voor een periode van 2 maand of meer!

Heb ik ook een bankrekening nodig in Australië?

Jazeker, omdat je salaris gestort zal worden op je Australische bankrekening. Dit is iets wat je het beste daar ter plekke kunt regelen.

Bieden jullie ook taalcursussen aan?

Wij zijn hier op het moment mee bezig, voor meer informatie kun je contact opnemen met Info@stage-australia.nl

Is een Engels Examen verplicht?

Nee, het zou wel kunnen dat wij je vragen om een kort interview te doen met ons in het Engels voordat we het plaatsingsproces beginnen.

Is het mogelijk dat mijn begeleider van school contact opneemt met mijn stage bedrijf?

Wij hebben liever dat het contact tussen jouw begeleider en het stage bedrijf via ons geregeld wordt, dit om miscommunicatie te voorkomen. Wij zijn 24/7 bereikbaar in geval van nood.

Wat zijn de voordelen van het regelen van mijn stage via Stage-Australia ten opzichte van het vinden van mijn eigen stage?

Het eerste voordeel is dat wij het hele stage-proces op ons nemen en jou hierin ondersteunen, van het begin tot het eind. Wij geven advies en helpen jou bij het voorbereiden van interviews, het klaarmaken van de benodigde documenten, het vinden van een stage bedrijf dat perfect bij jou past, maar ook hulp bij het vinden van huisvesting en bij het boeken van je vlucht. Stage-Australia is ook 24 uur per dag bereikbaar voor het beantwoorden van vragen en het bieden van hulp vanaf het eerste contact met Stage-Australia tot op het moment dat je weer in Nederland bent. De bedrijven waar wij stages aanbieden zijn gecontroleerd door ons om er zeker van te zijn dat zij een passende stage van hoge kwaliteit kunnen leveren. Een ander voordeel is dat de kans op een betaalde stageplek via ons veel groter is!