clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Betaald programma gegarandeerd
people
Arrival Package
certificate
Aussie Specialist

FAQ

Wanneer moet ik mij inschrijven?

Je kunt je op ieder moment bij Stage-Australia inschrijven voor een stage in Australië. Wel is het verstandig om dit vier tot zes maanden voor de start van je stage te doen, zodat alles ruim op tijd geregeld kan worden. We accepteren studenten tot één maand voor de start van de stage, hiervoor gelden wel aangepaste voorwaarden.

Mag ik nog reizen na mijn stage in Australië?

Dit hangt af van het type visum dat je hebt aangevraagd en de duur van de stage. Met een Working Holiday visum kun je tot 12 maanden in Australië blijven, waarbij je maximaal 6 maanden voor dezelfde werkgever stage kunt lopen. De overige 6 maanden kun je invullen zoals jij wilt! Heb je een Occupational Trainee visum? Dan mag je 2 maanden voor of na je stage in Australië verblijven.

Hoeveel tijd gaat er gemiddeld inzitten vanaf inschrijving tot plaatsing bij een bedrijf?

Dit varieert per persoon, maar gemiddeld kun je denken aan 2 maanden doorlooptijd van inschrijving tot plaatsing. Last minute plaatsingen zijn vaak binnen een maand rond, maar hierbij gelden wel aangepaste voorwaarden.

Is er een minimum/maximum leeftijd voor de programma’s van Stage-Australia?

Dit hangt af van je visum. Voor een Working Holiday visum moet je tussen de 18 en 30 jaar oud zijn. Het Occupational Trainee visum kan door iedereen vanaf 18 jaar worden aangevraagd. Twijfel je over welk visum het beste bij je past? Wij kunnen je adviseren.

Ik heb zelf al een stage gevonden, biedt Stage Australia ook aanvullende diensten aan voor mij?

Ja, ook als je zelf al een stage hebt gevonden kunnen wij je helpen. Zo kunnen we je ondersteunen bij je visumaanvraag, het vinden van huisvesting en kun je je vlucht via ons boeken. Ook kun je via Stage-Australia aan een introductieweek deelnemen.

Regelt Stage-Australia ook huisvesting?

Ja, na je intakegesprek ontvang je van ons een housingfolder met hierin alle opties voor huisvesting in Australië. Het aanbod verschilt per stad: in sommige steden zijn er studentenhuizen, in andere steden zal je gaan wonen in een studio of appartement. Nadat je een geschikte plek hebt gevonden kun je zelf contact opnemen met de verhuurder. Veel studenten kiezen er echter voor om eerst een paar nachten in een hostel of hotel te verblijven en vanuit daar verschillende woonruimtes te bekijken: een slimme zet om er zeker van te zijn dat je een goede keuze maakt.

Wat ben ik in totaal kwijt?

Dit hangt af van de duur van je stage. Voor een stage van 6 maanden kun je rekening houden met de bemiddeling van een betaalde stage (€950,-), je visum (€445,-) en je vlucht (€1000,-). Daarnaast heb je in Australië vaak te maken met gemiddeld AUS$1100,- aan vaste kosten zoals voor je huisvesting. In sommige gevallen wordt huisvesting echter aangeboden door je stagebedrijf. Om je uitgaven te dekken ontvang je wel altijd een uitwonende beurs, ov-vergoeding en - bij het overgrote deel van de stages die door Stage-Australia worden aangeboden - een stagevergoeding.

Kan ik een garantie krijgen dat Stage-Australia een passend bedrijf vindt?

We gaan er alles aan doen om jou te plaatsen bij een bedrijf die aan al jouw wensen voldoet. Wanneer we een potentiële match hebben gevonden wordt er een sollicitatie interview ingepland tussen jou en het bedrijf. Is dit niet het bedrijf voor jou? Dan zoeken we verder naar andere bedrijven. Mocht het zo zijn dat we 6 weken voor de aanvang van je stage nog geen passend bedrijf hebben gevonden, dan krijg je een deel van je aanbetaling retour, maar dit komt bijna nooit voor.

Kan ik solliciteren voor een stageplek uit jullie lijst met vacatures?

Ja, dat kan. Naast persoonlijke bemiddeling om een geschikt bedrijf te vinden voor studenten en young professionals, kan iedereen vanaf 18 jaar reageren op de vacatures op onze website. Goed om te weten: dit is slechts een greep uit de honderden stageplekken die wij aanbieden.

Kan ik de locatie van mijn stage kiezen?

Ja, Stage-Australia biedt (afstudeer) stages aan door heel Australië. Tijdens je intakegesprek kun je jouw voorkeur aangeven. Heb je je zinnen gezet op één specifieke locatie? We brengen hier wel extra kosten voor in rekening.

Kan ik jullie ook op het kantoor bezoeken om over mijn mogelijkheden te praten?

Ja, als je liever bij ons op kantoor langs komt om face-to-face de mogelijkheden te bespreken dan kan dat ook.

Wat voor taken en verantwoordelijkheden kan ik verwachten tijdens mijn stage, en wat is het verschil tussen een stage en een traineeship?

Tijdens een stage werk je gemiddeld 3 tot 6 maanden fulltime mee binnen een bedrijf, met uitloop tot maximaal 12 maanden. Hierbij is het doel om, onder begeleiding, vooral veel praktijkervaring op te doen. Bij een traineeship volg je een werk- en trainingsprogramma die door het bedrijf is opgesteld. Hierbij heb je meer verantwoordelijkheden dan bij een stage en word je tijdens het programma actief opgeleid in jouw vakgebied. Ook duurt een traineeship (over het algemeen) langer dan een stage, namelijk 6 tot 24 maanden.

Heb ik ook een bankrekening nodig in Australië?

Ja, je salaris moet namelijk worden gestort op een Australische bankrekening. Het makkelijkste is om pas een rekening te openen als je in Australië bent. Wij begeleiden je hierin.

Zijn alle (afstudeer) stages betaald?

Bij het overgrote deel van de (afstudeer) stages die door Stage-Australia worden aangeboden ontvang je een vergoeding. Bij een stage tot 6 maanden kun je denken aan een salaris van AUS$300 tot AUS$900 per maand. Bij stages vanaf een jaar, starten de vergoedingen bij AUS$500. Bij stages tot 4 maanden ontvang je veelal geen salaris. Sommige bedrijven bieden vergoedingen in de vorm van huisvesting, mealplans of vervoerskosten.

Is een Engels Examen verplicht?

Nee. Wel is kennis van de Engelse taal belangrijk. In sommige gevallen plannen we daarom een extra telefonisch interview in met één van onze Engelstalige medewerkers, voordat we aan de slag gaan met de plaatsing.

Is het mogelijk dat mijn begeleider van school contact opneemt met mijn stage bedrijf?

Om miscommunicatie te voorkomen hebben wij liever dat al het contact tussen jouw stagebegeleider en het stagebedrijf via ons verloopt. Wij zijn in geval van nood 24/7 bereikbaar.

Wat zijn de voordelen van het regelen van mijn stage via Stage-Australia ten opzichte van het vinden van mijn eigen stage?

Natuurlijk kun je zelf op zoek naar een passende stage. Echter zijn de bedrijven in Australië lastig te benaderen en kan de juiste bemiddeling het verschil maken. Niet alleen in het vinden van een stage die precies aan jouw wensen voldoet, maar ook in het sollicitatieproces. Stage-Australia neemt het hele proces uit handen en ondersteunt jou in alle stappen, van begin tot eind. We gaan in ons netwerk van bedrijven - die allemaal zijn gecontroleerd op kwaliteit - op zoek naar de beste match én geven je advies en begeleiding. Zo helpen we je bij het op orde brengen van alle benodigde documenten - zoals je CV en motivatiebrief - het voorbereiden van je sollicitatiegesprek, het vinden van huisvesting en het boeken van je vlucht. Stage-Australia is 24/7 bereikbaar voor vragen en hulp, vanaf het eerste contact tot het moment dat je weer in Nederland bent. En nog een leuk extraatje: bij stages met bemiddeling vanuit Stage-Australia is een vergoeding in de meeste gevallen gegarandeerd!