clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Betaald programma gegarandeerd
people
Arrival Package
certificate
Aussie Specialist
  • Home
  • Reviews
  • Technische bedrijfskunde stage in Sydney

Technische bedrijfskunde stage in Sydney

Door: Tom

Ster rood Ster rood Ster rood Ster rood Ster rood

Jan 13, 2016 - Dankzij de stage die ik hier heb, heb ik een geweldige tijd in Australië tot nu toe. De combinatie van stage (je leert hierdoor écht de Australische cultuur en mensen kennen!) en backpacken is echt aan te raden!

Kortom een ervaring om nooit te vergeten! En ik raad het een ieder aan om stage te lopen in het buitenland.    

Na een hele lange vlucht ben ik op 22 september 2015 aangekomen in Sydney, waar ik toen een week in een hostel (Wake up) verbleef. In die week tijd ben ik vooral bezig geweest met bankzaken, Australisch nummer regelen voor mijn telefoon en een kamer zoeken waar mijn stagebedrijf is gevestigd. (Én bijkomen van de jetlag, want die was er zeker wel).

Nadat ik na 4 kamers bezocht te hebben (waar ik overigens overal heen werd gereden door mijn stagebegeleider, een aanbod wat ik heel erg waardeerde) een kamer had gevonden waar ik graag wilde verblijven, (bij 2 Australische jongens van 28 & 22 jaar in een huis) kon ik beginnen met mijn stage op 1 oktober. Verder kon ik van mijn stagebegeleider een bed en een fiets lenen gedurende de stage.

Mijn stagebedrijf is een bedrijf dat standaard auto's ombouwt in rolstoel toegankelijke auto's. Hierbij kan men denken aan een hand gas, een rijplaat of een lift in de auto bouwen en nog meer andere opties. Voor mijn stage moet ik bij dit bedrijf het gehele modificatieproces in kaart brengen en onderzoek doen naar de bottlenecks (knelpunten) in het modificatieproces van een standaard auto naar een rolstoel toegankelijke auto. Op basis van het onderzoek en interviews met het management en mensen op de werkvloer zal ik de laatste weken van mijn stage (tot eind februari) gebruiken voor het analyseren van deze informatie en van daaruit aanbevelingen geven aan mijn stagebegeleider en tevens General manager van het bedrijf over het oplossen van de bottlenecks in het modificatie proces. Tijdens deze stageperiode heb ik vooral in het begin erg moeten wennen aan het Australische accent, de typisch Australische uitspraken, het lands eigen cultuur en de mentaliteit.   

Vanwege het feit dat ik in de eerste week veel nieuwe contacten maakte met backpackers in het hostel in hartje Sydney en daarna naar een kleiner dorp ten westen van Sydney verhuisde, voelde het in het begin wat teleurstellend en eenzaam aan. Is dit nu het avontuur wat ik van te voren verwacht had? De backpackers die ik had leren kennen waren inmiddels verder getrokken. Ik besefte dat je écht zelf er iets van moet maken als je er gaat wonen! En dat stagelopen heel anders is dan backpacken!.

Ik ben daarna zo snel mogelijk op zoek gegaan naar sporten in de buurt om nieuwe contacten te maken en wat te doen te hebben naast mijn stage. Via de mail ben ik in contact gekomen met de sportcoördinator van de UWS (University of Western Sydney) die zo'n 10 km bij mij vandaan zit. Hij gaf me de mogelijkheid om als niet student zijnde aan de universiteit, daar naar de fitness te gaan. Hier ga ik nu zo'n 2 à 3 keer in de week naartoe.

Daarnaast ben ik via een huisgenoot in contact gekomen met de lokale voetbalclub, waar ik nu ook 1 à 2 keer in de week train. Hierdoor ontmoet ik weer nieuwe contacten en heb ik een mooie dagbesteding. Verder besteed ik mijn weekenden nu vooral aan surfen in Sydney, mountainbiken in de Blue Mountains en rondkijken en stappen in en rondom Sydney samen met de contacten die ik inmiddels opgebouwd heb.

Ook heb ik afgelopen 3 weken vakantie gehad, vanwege het feit dat het hier zomervakantie was en daarom het bedrijf 3 weken gesloten was. Gedurende deze tijd heb ik 2 weken in een hostel in hartje Sydney gezeten, waarbij ik 1 week surflessen heb gehad op Bondi en de 2e week Kerstmis heb gevierd en Oud en nieuw met zicht op de Harbour bridge en dus het bekende plaatje met het vuurwerk! Verder heb ik op nieuwjaarsdag eennieuwjaarsduik gemaakt met 300 andere Dutchies en vervolgens een nieuwjaarsborrel gehad. De laatste week van mijn vakantie ben ik al liftend met 2 Duitsers naar Melbourne gereisd (onderweg door de politie aangehouden, die Duitsers kennen geen snelheidslimiet ;)) en daar de Great Ocean Road tour gedaan en een Philip Island tour gedaan. Beide aan te raden! In deze tijd heb ik heel wat Flora en Fauna gezien, waaronder: Kangoeroes, Walibi's, Koala's, Pinguïns. En weer veel nieuwe mensen ontmoet. Kortom een geweldige tijd en ik kijk er nu al naar uit om na de stage rond te reizen.

 + Punten Stage-Australia:

  •  Geholpen met het vinden van een stage in Australië
  •  Snelle hulp met visum regelen
  •  Dankzij de stage die ik hier heb, heb ik een geweldige tijd in Australië tot nu toe. De combinatie van stage (je leert hierdoor écht de Australische cultuur en mensen kennen!) en backpacken is echt aan te raden!
  •  Ervaring om nooit te vergeten
  •  Leren ervaren hoe het is om echt alleen te zijn en alles zelf te regelen. Door echt te wonen in het land word je écht op jezelf terug geworpen!) 
  •  Bruikbare Facebook pagina's (Australian Backpackers, Dutchies in Australia) voor plannen van trips en voor het vinden van een lift. 

- Punten:

  •  Er werd telkens één bedrijf voorgelegd door het stagebureau in plaats van dat je een lijst met meerdere bedrijven (en informatie) kreeg, zodat je hierin een keuze kunt maken.

Kortom een ervaring om nooit te vergeten! En ik raad het een ieder aan om stage te lopen in het buitenland.