clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Betaald programma gegarandeerd
people
Arrival Package
certificate
Aussie Specialist

Stappenplan

Zelf alles regelen voor jouw buitenlandervaring is ingewikkeld: bedrijven zijn lastig te benaderen en je zult in bezit moeten komen van alle benodigde documenten. Stage-Australia kan dit proces voor je uit handen nemen. Bekijk hieronder ons stappenplan:

 1. Inschrijven: Je schrijft je online in door ons online inschrijfformulier in te vullen. Dit is vrijblijvend en kosteloos.  
 2. Eerste contact: Binnen één werkdag neemt een van onze medewerkers contact met je op om een afspraak in te plannen voor een intakegesprek via Skype of bij ons op kantoor. 
 3. Intake: Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw wensen en leggen wij de processen uit. Ook krijgen we zo een beter beeld van jou en je motivatie. Dit gesprek is vrijblijvend en kosteloos.
 4. Selectie: Na je intakegesprek kunnen we beslissen of we een programma voor je op kunnen starten om jouw buitenlandervaring te realiseren. Om deel te kunnen nemen hoef je niet de hoogste cijfers te hebben, maar wél motivatie. Ook is kennis van de taal belangrijk: in sommige gevallen plannen we dan ook een extra telefonisch interview in met een van onze Engelstalige medewerkers. 
 5. Program Agreement & aanbetaling: Nadat je bent geselecteerd wordt een Program Agreement opgesteld: een overzicht van het exacte programma waar jij je voor inschrijft en voor tekent. Om de inschrijving af te ronden vragen we om een aanbetaling van €450,-. 
 6. Samenstellen van de documenten: Wanneer de aanbetaling is voldaan gaan we aan de slag met je CV en motivatie. Voor al deze documenten sturen we je voorbeelden die voldoen aan de Australische standaard. Je krijgt feedback op de documenten die je aanlevert, net zo lang totdat deze aan de eisen voldoen. Je wordt hierbij begeleid door een van onze Engelstalige medewerkers.
 7. Bemiddeling: Nadat alle documenten op orde zijn, gaan we op zoek naar geschikte bedrijven en stellen we jou voor als potentiële kandidaat. We houden je gedurende deze periode op de hoogte van de voortgang en nemen contact met je op zodra er een positieve reactie van een bedrijf bij ons binnenkomt. Vervolgens ontvang je van ons de details van het programma bij het desbetreffende bedrijf. 
 8. Pre-intake: Wanneer we een potentiële match hebben gevonden wordt er een sollicitatie interview ingepland tussen jou en het bedrijf. Voordat dit interview plaatsvindt nemen we in een pre-intake met je door wat je kunt verwachten en zullen we eventueel samen met jou oefenen.
 9. Interview: Vervolgens solliciteer je telefonisch of via Skype bij het bedrijf. In dit gesprek is het belangrijk dat het bedrijf een goed beeld krijgt van jou. Daarnaast krijg jij natuurlijk de kans om vragen te stellen over het bedrijf en de vacature. Aan de hand van dit gesprek beslist het bedrijf of je bent aangenomen. Is dit niet het geval of zie jij zelf geen match? Dan zoeken we verder naar andere bedrijven. 
 10. Contracten & betaling: Wanneer je bent aangenomen worden de contracten getekend en vragen we je om de resterende bemiddelingskosten te betalen (min de aanbetaling). 
 11. Trainingsplan: Ook stelt Stage-Australia samen met jou en het bedrijf een trainingsplan op waarin staat beschreven welke werkzaamheden je gaat uitvoeren, aangepast op jouw studie en werkervaring. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 
 12. Visum: Dan is het tijd voor je visumaanvraag. Dit doen we via onze in-house visum service. We selecteren het visum dat het beste bij je past en stellen samen met jou alle benodigde documenten op. 
 13. Huisvesting: Ongeveer twee weken voor je vertrek gaan we aan de slag met je huisvesting in Australië. In de meeste gevallen ontvang je van ons een lijst met de verschillende mogelijkheden in de stad waar jij heen gaat. Je kunt hierbij in Nederland al keuze maken of ervoor kiezen om de eerste nachten in een hostel of hotel te verblijven om vervolgens de mogelijkheden ter plekke te bekijken. 
 14. Vlucht: De laatste stap is het boeken van je vlucht. 
 15. Enjoy your time in Australia!

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@stage-australia.nl of 020 68 23 026.